2005/09/22

Träningsrapport 22 September 2005: Eftermiddagspass med tvåmålsspel

TRÄNING Baraben.com följde IFK:s eftermiddagsträning idag, en träning som till största del innehöll tvåmålsspel på en ganska stor plan. Inte den under Arne så populära "arsenalen" utan en plan som var stor som cirka 80% av en fullstor 11-mannaplan.

Håkan Mild deltog inte i träningen utan konverserade bredvid med Lampan och Plånbok. Plånbok hade för dagen övertagit Mats Perssons roll som upptagen ständigt mobiltalande chefsåskådare och hade ett par korta privata samtal mellan fyra ögon med Arne Erlandssen.
Jonathan Berg joggade lätt bakom ena målet och är i dagsläget långt ifrån att kunna köra för fullt igen. Dennis Jonnson och Kalle Svensson körde rehab på annat håll medan Hjalmar Jonsson väntar på operation.

Själva träningen innehöll mest spel som tidigare sagt och här höll tempot idag en väldigt låg nivå. Det riktigt syntes på spelarna att de är rädda för ytterligare skador och avsaknaden på närkamper och smällar i situationerna var högst märkbar.
Ulander var den som hade klart högst tempo på sin kant där han stormade fram i ena efter andra rushen. Han ställdes flera gånger mot Erkan Saglik och hade lite lekstuga med Frölunda-lånet. Erkan fick sig några väl valda ord från Bengan och skruvade sedan upp tempot till den milda grad att han i samband med en effektiv avväpning av Ulander satte handen i ansiktet på högeryttern så att han däckades för någon halvminut.

Ulander såg lagom glad ut över tilltaget men Erkan visade att han faktiskt vill vara med och hugga på platsen bredvid Bjärsa på måndag. Erkan och Bjärsa spelade även bredvid varann mest hela tiden och såg ganska harmoniska ut. I motståndarlaget hade de en anfallskomposition av Sella-Mourad-Berg mot sig där en av Sella/Berg skiftade att spela som släpande anfallare alternativt offensiv mittfältare.

George gjorde två riktigt bra individuella prestationer under träningen där han gjorde bort ett par gubbar och släppte snett inåt bakåt till Sella som kom stormande och kunde näta. Detta medan att han spelare med Marcus Berg som spjutspetsar. Joel G som var den som Arne höll på att sätta in när Ölme blev utvisad (innan Håkan Mild från planen stoppade bytet då han ville satsa framåt) deltog även utan att glänsa. Sella blandade och gav, dels gjorde han klart flest mål under träningen men dels brände han en del helt öppna lägen. Ett som inte så lite påminde om missen mot Dif.

Vasquez ser lätt ut på fötterna och hade i det allmänt väldigt låga tempot ganska lätt för att utnyttja sin teknik för att briljera. Men på samma vis som George i situationerna kan väl "för mycket" så är det tvärtom för vår unge lationstjärna. Ozzy Wendt deltog som vanligt men på hans kant var det Wowoah som var den mest distinkte lirare. Wowoah kom väldigt mycket på djupledslöpningar mot mål och flera gånger suckade och stönade Bengan klagande för att
"Wovven" kunde sätta bollen i nätmaskorna efter fina löpningar.

De Pedro spelade i anfallsuppställningen som spelade mot laget utan mittbackar (där Adam och Wendt var främsta defensiva pjäserna) och syntes ganska lite. Han verkade ta det lungt med tanke på hans lilla skavank i veckan och var frånsett ett par distinkta passningar väldigt anonym under den cirka 75 minuter långa träningen.

Det var som om ett brett ångestmoln sänkt sig över Kamratgården. För det vanliga skrattet och tjoandet från killar som Sella, Sankan, Dennis och Ölme hördes ingenting. Sankan och George var tvärtom de två som hördes rejält under träningen- när de besviket vrålade på sig själva efter missade passningar och skott. Arne var tvungen att kliva in och ryta ifrån ett par gånger då tempot och spelet inte alls höll klass men samtidigt kändes det som att det här var en mellandag.

En mellandag där det nästan var viktigare att inte fler spelare skadade sig än att få ut något av effektiv fotbollsträning. Nu hoppas vi alla på att Häcken vinner på söndag så att vi kan vara med i racet om guldet igen...

7 kommentarer:

  1. Gött att se hur ni kommit igång med träningsrapporterna igen! Det var en för lång paus, får vi fler bilder från dagens träning?

    SvaraRadera
  2. Jag är inte ens blåvit men till och med jag hade undrat vart era rapporter tog vägen, ni hade ju en sida i somras med massa bilder från nästan varje träning. Vart är de nu?

    SvaraRadera
  3. Det har att göra med att det krävs jävla massa serverutrymme för film och mycket bilder liggandes uppe. Men det kommer igen i sinom tid. Var så säkra.

    SvaraRadera
  4. Den här bloggen är fan BÄST! Jag har gjort den till min startsida nu.

    SvaraRadera
  5. Fan va härligt att se en träningsrapport igen. GJ

    SvaraRadera
  6. Yes, trevligt att ni startat upp det igen.. Fast rätta mig om jag har fel, det är inte såhär det brukar se ut väl? ;)
    Ni brukar ju ha "en ny sida" till det, och inte som "en vanlig blogg"?... / omay

    SvaraRadera
  7. omay/ Du har helt rätt. Men detta funkade med vettu... ;)

    Omväxling förnöjer...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.