2005/09/21

Solen ar redan pa vag upp!

GÄSTKRÖNIKA Baraben.com fick denna sköna gästkrönika levererad under måndagskvällen. Anledningen till bristen av bokstäverna å, ä och ö är att krönikören Anderas Kanter är belägen i Melbourne i Australien och skriver på ett handikappat tangentbord:

Det ar mandag den 19 september. Vadret i Melbourne ar ljummet, runt 20 grader. Efter en god natts somn sa vandrar man ner till Subway och bestaller en Kottbullebaguett och vandrar tillbaka till hotellet i Australiens var sol. Vad bryr man sig om solen idag nar man hellre hade statt pa Ullevi och sjungit fram vara anglar? Hur kallt det an varit i Goteborg sa ar det i en omgivning man aldrig kan frysa i.

Kvallen borjar sakta narma sig i Australien men med tanke pa att klockan ar 8 timmar fram sa ar matchen fortfarande en bit borta. Den viktigaste uppgiften var idag att hitta ett internet cafe som har oppet 24 timmar om dygnet. Jobb och andra saker far vanta. Till slut finner jag cafet jag letat efter. Klockan blir midnatt australiensiskt tid. Jag borjar bli rastlos, till slut sa far jag med mina kompisar till en pub sa man kan lira lite biljard som tidsfordrift men tankarna ar pa helt annat hall. Blavitt maste vinna ikvall, annars ar det kort tanker jag.

Efter en stunds divideringar kommer jag fram till att guldet kommer till Goteborg aven om det blir lika. Djurgarden skiter ner sig och tappar det, man kan ju inte va annat an optimist.Halv 3 sticker man ivag och intar sin plats pa internet cafet. Pulsen har sedan lange lamnat "vilopuls" stadiet och man borjar bli mer och mer laddad. Efter att ha surfat sig in pa sr.se och sportradion sa for marker man att det ar en goteborgare som kommenterar. Gott tanker jag och drommer mig ivag och tanker pa hur jag ska fira guldet.

Matchen kommer igang och man blir mer och mer hoppfull nar man hor att blavitt pressar. Vi pressar dif trots alla skador, avstagningar och forsaljningar. Vi pressar detta varldslag som dom sjalva tycker trots att vi har 7 spelare under 20 ar i truppen. Men sen tanker jag efter, varfor skulle vi inte gora det? Vi ar ju blavitt, bast i Sverige!!

Helt plostligt skriker kommentatorn till och Sella har tryckt in 1-0. Utan att marka det star jag upp mitt pa internet cafet och skriker med hojda armar mitt bland lan-spelande thailandare och australiensare!! Alla stannar upp sitt spel och kolla pa mig och borjar skrika med. I normala fall hade man kanske skamts men inte nu, inte nar vi har chans pa guld och speciellt inte nar bagge mina internet grannar sitter och porrsurfar.

Sen hor man kommentatorn saga att malet ar felaktigt bortdomt for offside och cafet far sin forsta lektion i svenska svordommar och konsord, dock inte den sista.

Resten av forsta halvlek ar en pers och hjartat dunkar allt hardare. Man blir nastan lite glad att det ar antligen halvtid sa man kan andas ut och ga pa dass.Blavitt har enligt Sr.se aftonbladet.se och svt.se varit det klart basta laget och det ar inte utan att man blir stolt.Andra halvlek verkar borja ganska avslaget tills en spelare vid namn Tobias Hysen(Glen Hysen enligt kommentatorn minst 5 ganger) springer igenom och gor 1-0. En spelare som ar blavit, som aldrig borde spelat i nogot annat lag an blavitt. Orattvist? Absolut ar det kort? Inte en chans, vi kommer gora ett mal, det ar jag helt saker pa aven om manga forumister sakta borjat misstrosta.

Dock inte alla och samtidigt som man hor publiken pa radio ta over matchen och borja sjunga fram vart lag till en forcering.Sa hander det. Det som alla vantat pa, Sella glider igenom och gor 1-1 pa pass fran George (hans enda ratt under hela matchen enligt kommentatorn) och nu far jag med hela cafet nar jag borjar skrika och alla kommer fram till min skarm och undrar vad som hander. Sa hor man hejja blavitt i bakgrunden. Sa underbart, sa fruktansvart underbart.

Kom igen nu blavitt in med 1 mal till. Nu ar man annu mer nervos en tidigare men nar man hor att blavitt nu gar mot 3 poang och att dif ar rejalt tillbaka pressade sa kanner man hur detta kan ga vagen. Da hander det som inte far handa. Olme blir utvisad, nu ar det kort tanker jag. Helt plotsligt sager kommentatorn att blavitt gar for 3 poang med 1 man mindre trots att hela forumet vill att pinnen vi har ska sakras!!!!

Fyfan vad stolt man blir att va angel nar man hor att vi satsar pa 3 poang med en man mindre, inget drillo spel har inte.Hux felux i ett blavitt anfall blir kommentatorn extas och jag lyckas hora att Glen Hysen ar pavag igenom blavitts forsvar men spelar fram nomvete som kallt rullar in 2-1. Fyfan vad orattvist och inte blir det battre nar kommentatorn sager att detta daremot var offside.Inte kan vi skapa en stor chans till men det gor vi. Kommentatorn skriker mal, jag star upp och har tagit av mig horlurarna for att skrika da man langt borta hor, hur kan han missa darifran?? Resten av matchen ar en enda plaga tills kommentatorn sager slut.Vad kan man saga?? Visst ar man besviken men idag ar jag fan anda javligt stolt over att va blavit.

Och optimist som man ar sa skiter dif ner sig och far stryk mot Ois och Hacken och da ar dett dottlopp igen!Klockan ar snart sex pa morgonen australiensiskt tid och solen ar snart pa vag upp.

Inte bara i Australien utan aven pa Kamratgarden.

3 kommentarer:

  1. Låter som om du nästan borde skriva på en roman istället för en blogg för att få utlopp för ditt skrivande. Hur många debattinlägg får du efter såna här "krönikor"? Det här är nog det enda.

    SvaraRadera
  2. Nu är vi i och för sig 23 personer som skriver på den här bloggen och idén med den är knappast att alltid provocera fram massa debatt utan att kunna få skriva av sig om det man har i hjärtat kring Blåvitt.

    Sen var detta även en gästkrönika och inte ett vanligt blogginlägg, en krönika som visar på hur svårt det kan vara att va Blåvitt i en annan världsdel...

    SvaraRadera
  3. gillar inlägget. Jag har bott utomlands och vet hur mycket men får jobba för att följa sitt lag. Men det e underbart att få läsa om hemma och laget som verkligen är mer än en klubb för mig
    /Charles Banan

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.