2005/09/21

"Ozzy" Wendt förlorad för Blåvitt?!?

SILLY SEASON Under tisdagen flög Oscar Wendt, hans farsa och hans agent Martin Dahlin ner till Holland. Syftet var att träffa representanter för Holländska ligaklubben Heerenveen och för att bekanta sig med klubbens faciliteter. Heerenveen som under lång tid spanat in Blåvitts omskolade vänsterback har under den senaste tiden skruvat upp intresset för "Ozzy".

Enligt uppgifter till Baraben.com så gick dagen nere i Holland till på ett för Wendt imponerande sätt och hans intresse för att bli utlandsproffs växte markant. Som det ser ut blir Oscar Wendt såld (alternativt går som Bosman) till Heerenveen efter den här säsongens slut.
Såld säger vi främst för att han själv tidigare i media sagt att han vill skriva på ett kontrakt med IFK för att inte vi ska bli lottlösa av affären. Ett 1 årskontrakt med färdig proffsklausul liknande det "Anton" skrev på under 2004 bör med andra ord ligga väntandes på Kamratgården? Men sen så har ju spelare tusen gånger tidigare agerat tvärt emot sina egna löften och ord så att detta blir ännu ett sådant fall går inte att utesluta.

Nu är detta den tredje backtalangen som IFK skickar ut i det Europeiska profflivet på drygt ett år, dels ett tecken på att organisationen fostrar utvecklingsbara försvarsspelare med spetspotential, men dels även ett tecken på att "sämre" ligor tyvärr fortfarande har ett enormt främst ekonomiskt övertag på Blåvitt.

No moore Wendt i Blåvitt för denna gång alså. Välkommen tillbaka när du fått nog av Europa Ozzy. Men nu har förhoppningsvis IFK Göteborg legat långt fram och får ut lite pengar från Holland på affären och dessutom klarar av att ro hem affären med Gif Sundsvalls Nylund? Eller låter man Dif snuva oss på den eftertraktade affären?

Om Wendt går som bosmanfall får vi utbildningsbidrag för honom. Cirka 2,5 miljoner förväntas enligt uppgift denna summan bli på. Detta innan man räknat bort runt miljonen som går till hans tidigare klubb Skövde.

17 kommentarer:

  1. * JUDAS !
    * SVIKARE !
    * H*ra !

    VART TOG KLUBBKÄNSLAN VÄGEN WENDT?!

    SvaraRadera
  2. Ja vad ska man säga. Att vi ständigt tappar spelare till sketklubbar kan man inte bara skylla på ekonomi, det handlar ju om att se till att spelarna stortrivs och får en marknadsmässig lön med. Något som inte alltid är fallet.

    Jävligt surt att detta kommer dagen efter att Jonevret sitter i media och uttalar sig om att de (Dif) vill ta upp den ekonomiska lönekampen med klubbar som "Bröndby och Heerenveen". Vad blir Mats Perssons respons imorgon/idag? Jag tippar på "vi har tyvärr inte de ekonomiska möjligheterna att matcha klubbar som dessa" (hans förprogrammerade ramsa när media ringer.

    Kankse dags att skaffa de parametrarna då? Och erbjuda andra som gör att inte folk "flyr" landet...

    SvaraRadera
  3. Frankie.....
    Asså först får man sitta och vänta till mitt i natten och sen kommer du med dessa dåliga nyheter....
    Usch jag hade ju precis hämtat mig någorlunda från förlusten i måndags. jaha å vad gör vi nu då?
    *suckar djupt*

    /Carina

    SvaraRadera
  4. Vet inte om det är värt att kommentera, men jag förstår inte varför supportrar fortfarande orkar bry sig. Wake up and smell the reality, eller något sådant. Det är väl så här det ser ut. Spelare kommer och spelare går. Mest märkligt tycker jag är hur få spelare som verkligen vill vinna något. Chansen är ju betydligt större att vinna något i IFK Göteborg nästa säsong, än i Heerenveen vilken säsong som helst.

    Hjalmar e brå!

    SvaraRadera
  5. Vadå klubbkänsla? IFK är Wendts arbetsgivare.
    Nä men se till att få betalt denna gång MP! Inte under 10 millar!!

    *Aldrig mera proffsklausuler*

    SvaraRadera
  6. Vi visste alla att han skulle försvinna förr eller senare. Synd bara att det blev så snabbt. Blir otroligt glad om han skriver på ett år till. För inget annat är väl bestämt ännu?
    Annars får vi helt enkelt önska Ozzy lycka till. Det är stort att gå ut i Europa. Han kommer antagligen tillbaka.

    SvaraRadera
  7. Vi kommer bara få utbildningsbidraget. Inte en krona mer.

    SvaraRadera
  8. Kom ihåg att jag har sagt det här: Om ett år kommer INGEN att tala om Oscar Wendt längre, han har då förpassats till anonymiteten på bänken i ett holländskt bottenlag. Tyvärr är det så att bara för att en spelare passar in i ett lag gör han inte automatiskt det i ett annat, särskilt inte om han är 19 år. Sanna mina ord. Abgar Barsom, Stefan Selakovic, Oscar Wendt... när ska vi lära oss att om det ser ut som en gris, går som en gris, och låter som en gris, då är det nog en gris eller i värsta fall ett riktigt SVIN! Oscar, ta förnuftet till fånga och bojkotta Herenveen.

    SvaraRadera
  9. Tycker det är dags att bojkotta Martin Kanin, han är en riktig judas. Han lever på Blåvitts misär. Såfort vi har en talang försöker han tränga in sig och sälja till nåt bottenlag i nån liga ingen riktigt bryr sig om.

    SvaraRadera
  10. Klubbkänsla är ett ord. Inget mer. Aktuellt någon gång för tjugo år sen. Nu är det ett jobb.

    Deal with it.

    SvaraRadera
  11. Anonym/ Bullshit. Jag kan berätta att det finns flera spelare i dagens Blåvita trupp som tackat nej till att trippla och fyrdubbla sina löner för proffskontrakt de senaste två säsongerna men som tackat nej för att de hellre spelar i klubben i sitt hjärta i toppen av Allsvenskan än tjänar pengar i en euoropeisk bottenstrid.

    Arbetsgivare? Ja. Klubbkänsla? Definitivt. Killar som Bengan, Kalle, Dennis, Håkan, Alex och Pontus har ett sådant förhållande till Blåvitt att de lätt kan tacka nej till sketerbjudanden med guldkant för att utvecklas och frodas i Blåvitts dress och för att försöka vinna något med IFK!

    SvaraRadera
  12. byter ju till et jävla B-lag. kan inte IFK konkurera mot ett skitlag som dom så e det riktigt illa med Svensk fotboll

    SvaraRadera
  13. Frankie. / Bullshit.
    Synd att du har blivit så besviken och kommer bli lika besviken flera gånger till angående klubbkänsla.
    naivt om du frågar mig.

    Dennis proffs? Du måste skämta.
    Alex, Bengan och Mild lär knappast bli aktuella för nya äventyr.

    Jag önskar det vore tvärtom, missförstå mig inte.

    SvaraRadera
  14. I tidningarna står det om det här.. Var visst någon uggla som var vaken och kollade, eller så visste dom det helt enkelt före ;) x;et

    SvaraRadera
  15. Va ska man säga. Det är tragiskt när en talang som knappt etablerat sig i allsvenskan får för sig att han får sin livs chans att bli proffs i en medelmåttig holländsk klubb som aldrig kommer vinna någonting.
    För att citer Ozzy i Aftonbladet, – "Jag får smälta intrycken, men det kanske inte dyker upp så många sådana här chanser, säger han."

    Grabbjäveln är 19 år och knappt mer än en lärling och verkar redan ha sett sin maxpotential som fotbollspelare.

    TSSSSS%#Q%& - Klubbar som Heerenveen kommer alltid leta "budget-spelare" i allsvenskan. Även om det skulle bli en övergångsumma av klassen högre i svensk standard (minst 10 mille) är det ändå en spottstyver för en kontinental klubb väl värt för en "kanske -spelare"/bänknötare.

    Hade han haft lite mer innanför pannbenet (ok han har inte skrivit på för Herrenveen ännu) hade han kanske insett att som etablerad allsvensk toppspelare skulle få 4ggr så mycket betalt samt gynna sin klubb med 4ggr så hög övergångssumma. Dessutom kanske med både allsvenska segrar och spel i Europa på meriterna då. (fast det är ju trots allt upp till herr M.P.)

    SvaraRadera
  16. Han är påväg att skriva på ett 3-års kontrakt med IFK inget annat gubbs!

    SvaraRadera
  17. Någon skrev: Kom ihåg att jag har sagt det här: Om ett år kommer INGEN att tala om Oscar Wendt längre, han har då förpassats till anonymiteten på bänken.
    Det har nu gått ungefär ett år och vi minns nog hellre att Wendt nyss gick upp och lirade mot Roney mfl i ManUnited i sin femte raka matchstart med FCK. Go Ozzy! Han glömmer nog heller inte varifrån han kommer.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.