2005/09/18

Om 10 timmar avgörs slaget mellan "giganterna"...

SERIEFINAL Om 10 timmar smäller det. Håkan Mild rullar sakta upp strumporna över benskydden. Sella slutar för en gångs skull stojja och stimma i omklädningsrummet. Bengan smeker långsamt på sig sina enorma limmande handdon. Vi snackar seriefinal mellan vårt Blåvitt och mordors "stolthet" på Nya Ullevi i Göteborg.

Det tar emot att erkänna det, men under de senaste säsongerna har Djurgårdens IF på många vis varit det mest dominanta och segervissa fotbollslaget i Sverige.
Deras segersvit har fått dem att få en makalös, nästan sinnessjuk hybris där de i parti och minut utropar sig själva till supermästare som på egen hand står för all utveckling och alla framsteg inom den svenska fotbollssfären. Men idag tar den hybrisen slut, en gång för alla.

Vi på Baraben.com har talat om det tidigare men det tål att sägas igen. Ni minns förra årets hemmamatch mot Malmö FF på Ullevi va? Då var de i slutet av serien i guldjakt och spelare moralisk final mot Blåvitt på Ullevi. Vi talar om en invasion av cirka 4000-5000 Malmöfans här uppe i Göteborg. Vi blev utsjungna å det vackraste av en grötblandad eländesstämma i den södra kurvan av Ullevi. Men idag får inte samma sak ske. Ska du på matchen, vilket jag förutsätter att du ska, så hjälp till att skapa en magisk stämning i norra kurvan och bär fram våra änglar till 3 poäng och delad serieledning.

Full fart framåt- kör över djurgårn!

10 kommentarer:

  1. Går det inte att få stopp på dom j***a reklaminläggen på ngt sätt?

    Verkligen ärligt menat omdöme fö... ;-)

    SvaraRadera
  2. Stellham/ Går det inte få stopp på dina smileys i varje j***a inlägg?

    Jo alternativet är att slänga in ett par bokstäver som man måste verifiera varje gång man skriver ett meddelande. Men det är lite jobbigt tycker jag...

    SvaraRadera
  3. Jag kräver bara en sak och det är seger mot Fotbollens fiende NR 1

    KROSSA DIF På lands På stränderna
    OCh framför allt på Ullevi

    SvaraRadera
  4. Fredberg, Jag och Micke är nog där lite tidigare till och med! Sen lär ju inte Blåvita färger vara så populärt hos polisen på Avenyn idag. Hur absurdt det än låter så tänk på det. Fascisterna har beslutat att aporna har företräde...

    SvaraRadera
  5. Danne/ Är inte stränderna till lands med förresten? ;)

    SvaraRadera
  6. Frankie//

    Det kan du ha rätt i men jag kom inte ihåg hur Churchills berömda tal var till fullo.

    SvaraRadera
  7. Danne/ Man ska aldrig lita på alkoliserade Engelsmän, vare sig det är Churchill eller Tony Adams... ;)

    SvaraRadera
  8. Förresten: Crossa Dif, Göttmosa aporna och skärda nomvetet!

    SvaraRadera
  9. Skärda? Skörda låter änna bättre Frankie boy...

    Till lands, till havs, på plan och röstmässigt. Överallt skall vi köra över dom!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.