2005/09/07

Kan man bli vräkt från ett hotell?

Expressen/GT den 2005-08-30:

Den unge IFK-backen fick även pris som kvällens IFK-lirare. En kryssning
med Stena till Kiel. Halvvägs till Heerenveen...?- Så kan man också se på saken, men jag ligger lågt.

Det finns annat att prioritera, hävdar Oscar. Ett SM-guld exempelvis. Allsvenskan avslutas den 23 oktober och dan efter fyller Wendt-pojken påpassligt 20 år. Läge för ett tvådagarsparty alltså.



Två dagars kalas för Ozzy. Undrar om man kan bli vräkt från sitt hotellrum som han övertar från Wowoah nu? Eller kanske vräkt hemifrån Jocke Wendt (2 A-säsonger i Blåvitt) uppe i Skövde? Aja, fortsätter Unge herr Wendt imponera som han gör kanske Blåvitt ska vräka honom från klubben, kanske ända ner till Heerenveen? Den vräkningen kanske skulle ge honom A-landslagsplats...

Hursomhelst var killarna i truppen efter dagens förvirrade förhandlingar i Hyresnämnden övetygade om att Wendt hade blivit utsparkad, när de sent ikväll via media fick reda på att det är Mattias Bjärsmyr som blir vräkt innan årsskiftet. Anledningen är att Blåvitt har låtit Jonas Lundén bo kvar i den lägenhet som han bodde i fram till att han gick till Elfsborg.

Nu hävdar bostadsrättsföreningen med subban Klara Bramfeldt i spetsen att Blåvitt utan tillstånd hyrt ut i andra hand till spelaren i fråga. GP rapporterar på äkta kvällstidningsmanér kring det hela och verkar missa alla fakta i målet. Att familjen Bramfeldt som genom far och dotter styrt bostadsrättsföreningen sedan 1998 vill få ut Blåvitt ur fastigheterna för att kunna omvandla dem till bostadsrätter och tjäna miljonbelopp är ingen större hemlighet.

Men har de fantastiska journalisterna på GP & GT lyckats göra några som helst undersökande reportage annat än uthängningar av framförallt Ozzy Wendt? Verkar som idrottsjournalistiken i den här "fotbollens huvudstad" skulle behöva skakas om lite. Varför är balansen så skev mellan Offside och GP?

Foto: Per Wissing/GT

7 kommentarer:

  1. Vill man verkligen att en text ska tas seriöst så är nog inte "subban" rätt formulering. Saklig kritik fungerar alltid bättre än personliga påhopp.

    SvaraRadera
  2. Zoran/ Saken är den att vi inte är GP eller DN. Vi är ett supporterfanzine som är ute efter att uttrycka läktrens åsikt, inte objektiv journalistisk.

    Det där är min personliga åsikt om hennes agerande- inte något officiellt uttalande för de 24 skribenter som finns på Baraben.com...

    SvaraRadera
  3. subba enligt SAOL:

    slarvig kvinna, slampa

    Passar inte in alls...

    Personliga påhopp (framför allt på icke-offentliga personer) är alltid onödigt.

    SvaraRadera
  4. Men det beror på hur man värderar personers agerande. Personer som vill tjäna pengar på andra människors elände och problem ser jag som fiender till samhället. Då ska jag fan kalla dem öknamn med. Men inte för att den här formuleringen var direkt speciellt farlig. Onödig? Javisst. Men lik förbannat berättigad...

    SvaraRadera
  5. Jag har inte sagt att det inte är berättigat, men precis som den här diskussionen visar: laddade ord tar fokus ifrån sakfrågan. Skit samma. Jag får ta tag i min egen blogg istället för att gnälla på din. Gonatt!

    SvaraRadera
  6. Du har helt rätt. Laddade forumleringar styr ofta bort fokus. Men å andra sidan är det skönt att ta sig den friheten ibland...

    SvaraRadera
  7. Onödigt med att använda "subban". Givetvis solklart att de vill åt lägenheten och pengarna men vi ska inte gå på personligt angrepp för det. Vem vet någon galning kan ta saken i egna händer och hota damen ifråga...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.