2005/08/22

Zlatan är tamejfan en total pajas.

ZLATANHYSTERI Läser på Lauls blogg kring hur Zlatan Ibrahimovic fortfarande, efter två års tid har någon typ av krigföring mot Aftonbladet där deras journalister inte får ställa frågor till honom. Det har tydligen gått så långt att landslagets personal håller koll på vilka som jobbar för Sportbladet bara för att se till att de inte ställer frågor till Zlatan. Om de ens tillåts in på presskonferenserna.

Man kan ju nästan tro att detta är ett fotbollslandslag i Vitryssland, Nordkorea eller Israel. Men jag trodde vi hade pressfrihet och yttrandefrihet här i Sverige? Så när journalister inte går fotbollsspelares ärenden utan faktiskt granskar och kritiserar deras beteende så ska de bannlysas från presskonferenser och frysas ut från det landslag som den irriterade (och patetiskt långsinte) spelaren tillhör. Ja där försvann tydligen det sista folkhemstänket rakt ut i soptunnan för här är minsann inte jämlikhet och yttrandefrihet några viktiga principer. Här är det viktigt att fjäska för barnrumpan Zlatan.

Nej fy fan va dåligt skött av landslaget. Vad kommer härnäst? Ska man ställa in presskonferenserna helt efter kritiska rubriker följande en förlust? Man kanske vill spela sina landskamper i ett annat land där kritik och åsikter inte får förekomma utan kraftiga repressalier? Zlatan, så synd att en så talangfull spelare ska låta bubblan kring hans person växa sig så stor att han tror att han är större än laget han spelar för. Att han är större än nationen han representerar. Synd att inte landslagsledningen har kurage nog att tillrättavisa pojkvaskern. Jantementalitet? Knappast. Fotboll är en lagsport. På alla plan.

Det mest skrämmande är att Zlatans psychobeteende i kombo med landslagets "låt Zlatanponken göra vad han vill så att han är nöjd och glad"-policy faktiskt "tvingar" journalisterna på Aftonbladet att krypa för Zlatan. I alla fall de som på ett humoristiskt vis innan drivit med honom. Klarar man inte satir och skarpa rubriker så ska man fan inte träda in på den internationella scenen. Jag vill gärna se lipsillen Zlatan klara sig i två veckor med den engleska pressen. Han skulle gråta sig till sömns.

Vill man spela superdiva kan man väl skicka Zlatan in i F1-cirkusen. Men oj, där har han ju redan varit på flera håll, bland annat när han utgav sig för att vara polisman i biljakter i Malmönatten. Cirkus Zlatan. Coming soon to a Råttsunda near you.

29 kommentarer:

  1. Det är väl iofs inte så konstigt att Zlatan tröttnar på all skit som journalisterna hittar på om honom. Plus det eviga tjatet om att han e från Rosengård, att han e kaxig och sedan plötsligt tråkig osv.

    SvaraRadera
  2. Zlatan är ingen pajas tvärtom en "hjälte" som står upp mot media. Får Ljungberg eller nån annan så mycket oftjänt skit som Zlatan? Bara för att inte Zlatan är helt svensk i sitt sätt och vara skall han inte få en massa skit via media, men överdrivna lögner om att han försökt köra över en journalist osv. Skulle inte Zlatan tänka på laget & bara leva i sin "bubbla" och bara tänka på sig själv hade han aldrig spelat för Juventus, är det nått lag som har en spelidé som gör att alla måste dra åt samma håll och spela för varandra så är det Juventus som är europas mest taktiska lag.

    SvaraRadera
  3. Håller med föregående talare fullständigt. Helt rätt av Zlatan att bojkotta det rosa pajasbladet.

    Faktiskt, när jag tänker efter, det här var en riktigt sunkig artikel, Frankie;)

    SvaraRadera
  4. Zlatan är grym - Kvällspressen patetisk

    SvaraRadera
  5. Zlatan säljer och Zlatan berör. Han får både oförtjänt mycket skit och oförtjänt mycket beröm. De senaste två åren, kan jag dock inte se någon större skillnad i bevakningen av Zlatan mellan de två kvällstidningarna och hans anala fascination av att läsa allt i aftonbladet är patetisk på riktigt. Sur på Laul-bloggen! Ge mig en aspirin och ett helrör.

    SvaraRadera
  6. Jag tycker Zlatan gör helt rätt och inte viker sig för aftonbladets låtsasjournalistik. Kudos! Heja Zlatan!

    SvaraRadera
  7. För övrigt är det lite kul att Zlatan har hyllats i Italien för att han spelar för laget och inte bara sig själv, till skillnad från Gilardino och Adriano som anses spela enbart för sitt eget bästa.

    SvaraRadera
  8. Så den spontana sociologiska analysen lyder som följer: Blåvittfans är Zlatankramare.

    Jag kan nämna ett par till Zlatankramare: Patrick Ekwall, Hasse Borg, Buffalo Madsen. Cudos för att hamna i det sällskapet...

    Hehe tycker fortfarande han är helt jävla lost och skulle inte klara sig två minuter i England. Sitta med Spotti och de andra med fyra liter vax i håret innan varje match kan vilken jävla gnällkärring till diva som helst göra. Det är ju trots allt det utanför plan som han kritiseras för.

    Haha bara i Sverige kan såna här jantelagar formas där personen måste helgas till det yttersta. Jag vill se när Beckham rivar av sponsormärken á la Klüft och när Steven Gerrard bannar The Sun från Liverpools presskonferenser. It aint gonna happen utanför ankdammen.

    SvaraRadera
  9. Men kom igen Frankie du kan väll ändå inte säga nej till ett sådant leende?

    SvaraRadera
  10. Han är ingen pajas, utan en av sveriges bästa fotbollspelare genom tiderna. Zlatan gör rätt.
    Kanske sant att man inte skulle kunna göra samma sak i England, då medierna har total makt i det landet.
    I Italien där han spelar nu, är medierna seriösa och är 100% inriktade på vad som händer på planen, och inte intreserade av käringsnack.
    Sedan verkar du missförstått jantelagen.
    /heja blåvitt

    SvaraRadera
  11. Eh, det är Du som är en pajas.

    SvaraRadera
  12. skitbta skrivit, äntligen ngn som fattar vad det är zlatan vill- styra allt. han tål inte kritik, det är problemet. de som tycker zlatan gör rätt kan ju flytta till nordkorea och leva under sådana härliga demokratiska förhållanden.

    för övrigt var det inte på sportsidorna som det stod om zlatns flickvän. lätt att kritisera- men fint om fakta är rätt cabron och company

    SvaraRadera
  13. Anonymous said...
    Eh, det är Du som är en pajas.


    Anonym/ Alltid lika uppfriskande när man ska kalla nån pajas utan att våga stå för det med sitt egna namn...

    SvaraRadera
  14. Förresten är det väl Zlatan själv som är härinne och kommenterar anonymt. Han har ju spenderat mer tid med att surfa på bloggar än att träna på senaste tiden...

    SvaraRadera
  15. Zlatan får alldeles för mycket uppmärksamhet överhuvudtaget. Han må vara en gudabenådad fotbollsspelare (kom inte och säg att klacken mot italien, raiden mot Roda i holländska ligan eller det faktum att han utsågs till fansens lirare av Italiens mest kräsna supportrar sin första säsong bara skulle bero på tur eller överskattning), men man blir ju lätt trött på att läsa om varenda fem-meters passning han gör, precis som man blir trött av att läsa rubriker som "Zlatan i krogfajt" när det sedan visar sig att han redan lämnat krogen när fajten bryter ut. Hysterin tar sig alldeles för stora former. Jag förstår till fullo att Zlatan blir trött och på något sätt vill markera, och jag tycker också att det verkar ha haft en viss effekt i den mån att båda tidningarnas skvallerreportage verkar ha minskat i omfattning, även om de inte dött ut helt. Däremot kan jag hålla med om att han sätter sig i situationer som är något otaktiska om man nu inte vill ha uppmärksamhet. Skälla ut TV-journalister, "försöka" backa ned folk, bojkotta tidningar etc. Det kanske är en mognadsfråga.
    Jag tycker det stora problemet ligger i den nya mediakulturen, något som rredan nämts här i debatten. Det sägs att Zlatan berör, att Zlatan säljer lösnummer. Men bryr sig folk EGENTLIGEN om han har blå eller röda strumpor två timmar innan match?

    SvaraRadera
  16. Hela Zlatan vs Journalistvärlden luktar: Hon-vill-inte-ligga-med mig-vi-sprider-ut-rykten-om-henne-fasoner.

    Där journalisterna utan skam i kroppen målar upp en bild av Zlatan som stämmer väldigt lite med den person som Zlatan verkar vara i privata sammanhang.

    Jag tror inte på att Zlatan skulle vara en sämre person än låt oss säga Olof Mellberg, bara intressantare. Dels för att han är invandrare, dels för att han bjudit på sig själv och har charm.

    SvaraRadera
  17. Att du Frankie, dessutom har länk till Robert Lauls blogg, där Robert själv står på bojkott-listan gör ju bara att din trovärdighet får sig en törn i och med krönikan.

    Lite "You scratch my back and I'll scratch yours".

    SvaraRadera
  18. Amen, Frankie!

    Zlatan är mycket riktigt en grym fotbollsspelare, men som person verkar han sakna ett inre lugn.

    Killen verkar fortfarande tro att alla är ute efter honom, och att han när som helst kommer avslöjas som en liten invandrarkille från Rosengård.

    Det går åt en massa negativ energi att ständigt tänka på de oförrätter och agg man ska upprätthålla åt höger och vänster.

    Zlatan, släpp det nu.
    Inse att murvlarna också är människor, med fel och brister. Snacka med Freddie Ljungberg om hur man kan vara både avslappnad och öppen men ändå ha ett visst privatliv.

    Om inte, kanske en mental coach vore en bra grej? Kan inte Henke ta honom i örat och säga åt honom att växa upp annars?

    SvaraRadera
  19. Vänta nu poängen var väl inte om det var rätt av Zlatan att bojkotta AB utan om det är rätt av landslagsledningen att gå Zlatans ärenden i detta?

    Zlatan har fullständig rätt att hålla käften hur mycket han vill. Givetvis...

    SvaraRadera
  20. aftonbaladet borde mördas

    SvaraRadera
  21. Frankie.. Kolla IP:n på de anonyma, jag är nästan säker på att något av inläggen är skrivna i Italien.. ;)

    SvaraRadera
  22. Precis som den näst sista anonyme kommentaren säger är ju hela huvudpoängen att landslaget inte ska hoppa efter Zlatans piska.

    Men det är kul att Zlatan berör och att han gör det till den grad att folk ser rött.

    Bella/ Det har med fotboll att göra. Det har med fotbollsmedia att göra. Det har med landslaget (främst) att göra och platsar lätt här. Precis som andra närrelaterade fotbollsartiklar vi haft här.

    Sillstryparen/ Ser din poäng i att hylla en journalist som hyllat oss, men nu är det så att jag knappast hyllar Laul utan försöker kritisera det beteende när man låter en spelare styra ett landslag och deras agerande. Sen så anser jag att kvällspressen i det bästa är tragikomiskt underhållande och knappast någon direkt källa till journalistik i någon större utsträckning. Men de ska lik förbannat få existera och ställa frågor till folk.

    Det är ju inte en fråga om huruvida man tycker Aftonbladet är en seriös tidning eller inte, det är ju en fråga om hur man från landslagshåll kan låta en spelare "banna" en tidning i flera år för löjlig journalistik. För det är ju inte mer.

    Det är när en person hypas till så stor stjärna att han får i princip styra innehållet i journalistiken eller så får inte journalisterna vara med. Ser man inte en demokratiproblematik i det så börjar jag ju undra.

    SvaraRadera
  23. bella/ Klart det handlar om demokratiska principer. Jag tror inte du förstår vad det betyder för principen har att göra med att alla är lika mkt värda och bör utifrån sig bedömas som del av ett lag, inte att en person kan ha makt över laget och organisationen som Zlatan uppenbarligen har. Han kan ju spela pajas och vägra svara på Sporbladets frågor, men när han ser till att en viss tidning blir portad från presskonferenser tycker jag landslagsledningen agerar utan ryggrad.

    SvaraRadera
  24. Bella/ Självfallet talar jag inte om demokratin i en nation som fenomen, utan att de demokratiska värderingar som finns inom svensk idrott och svensk fotboll urholas av sådana principer, dvs när man låter en individ styra delar eller hela organsationens tillvägagångssätt. Jag anser att de organisationer som är bäst fungerande i idrotten (och även samhället i det generella perspektivet) är de där det finns en öppenhet och lyhördhet. När man börjar "böta" olika instanser för att en individ inte blir nöjd (tex en journalistisk instans som sportbladet) förändrar man ju (tvingar fram) ett annorlunda beteende. Grundsyftet är ju att förbättra instansens beteende (dvs se till att inte Zlatan får mardrömsrubriker) men den direkta effekten blir ju än mer spekulativ och skarp journalistisk då tidningen (ar) är beroende av infomartion från källorna (spelarna) och när de inte får det så leder det ju istället till att de skriver artiklar som "Zlatan försökte backa över Sportbladetjournalist". Ser man sådana rubriker mot Henke eller Ljungberg? Nej för de har redan på ett tidigt stadium lärt sig att man inte kan vara långsint i den här branchen, det skadar bara en själv i det längre loppet.

    Jag är övertygad om att Zlatans sensationrubriker i AB skulle minska drastiskt om han visade en öppenhet mot tidningen och storhet genom att glömma det som hänt för flera år sedan.

    Grundlagar och sådana principer har inget med saken att göra, det är ju inte på ett generellt plan hotet finns utan i organisationens uppbyggnad- vilket i sin tur på sikt förändrar de större normperspektiv som "branchen" har.

    SvaraRadera
  25. Frankie;
    Det jag kan invända emot är ditt prat om att det hotar demokratin och att Zlatan skall vara mer öppen för att slippa ABs skandalrubriker. Zlatan tror sig nu klara sig bra utan AB. Där är väl hans eget stora misstag.

    Dessutom känns det lite löjligt att skriva att Zlatan läser bloggar fler timmar än vad han tränar.
    Det vi sett av sommarens träningsmatchande och cupande verkar väl rätt lovande? Personligen tror jag att han blir riktigt jävla bra på plan i år.

    Hamnar jag nu på en gyllene medelväg där alla är kompisar? Antagligen.

    SvaraRadera
  26. Carl Arenlind/ Kommentaren om bloggläsning är ju aldrig sarkastisk...

    SvaraRadera
  27. Det borde jag i och för sig ha insett..

    SvaraRadera
  28. Vinstdrivande journalistik har knappt något alls med Demokrati att göra längre. Det handlar om pengar, bara pengar och inget annat.

    I sådana sammanhang är helt enkelt Aftonbladet ett företag som varumärket Zlatan inte tänker samarbeta med. Han hindrar dom inte att skriva artiklar om honom, men samtidigt gör han sig inte besvär att samarbeta med det företaget.

    Tror du att demokratin är i fara när en spelare som Pontus Kåmark fejkade mobilsamtal varje gång han såg Alltid Blåvitts reportar och inte vill prata med någon Svenska fans-site? För i det sammanhanget är det ju värre. Zlatan vs Aftonbladet är ett dåligt exempel och handlar mer om osämja mellan två varumärken.

    Det är en större fara för demokratin om alla offentliga personer är tvingade att svara inför reportrar på aftonblaskan, när aftonblaskan sedan använder bearbetar informationen för att sälja fler lösnummer.

    SvaraRadera
  29. Som sagt, fotboll är en lag sport. Har han inte lärt sig det? Självklart att inte te.x Ljungberg får så mkt skit som Zlatan! FOTBOLL ÄR EN LAGSPORT ZLATAN! Visst får han ta emot mycket skit, vi vet egentligen inte hur han är. Han kanske är som tidiningarna besktiver honom (kaig & oförskämd), eller så är han världens goaste grabb (som jag verkligen inte kan tro). Vi vet inte, så vi kan egentligen inte säga något.
    När han under nationalsången tuggade tuggumi och blåste bubblor blev jag rejät arg på honom - ännu en gång. "Koncentration", jamen visst. Nej, jag gillar inte zlatan. Men han ska självklart inte lägga sig pga tidningarna.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.