2005/07/13

När Glenn är borta dansar IFK på bordet...

IFK/ TRÄNING När Blåvitt-bloggens centralredaktion tog ett par dagars välbehövs semster från Silly Season-hysterin så satte hela helvetet igång såklart. IFK:s officiella berättar ikväll att Darko Lovric från
Serbiska ligalaget FK Radnicki Novi Beograd ska provtäna med IFK imorgon. Dock rapporterar IFK halvt felaktigt att Lovric kommer från "FC Radniki", då ordet "Radnicki" på Jugoslaviska är ett smeknamn för arbetare, dvs så spelar Lovric för Radnicki Beograd, en av tre Serbiska elitklubbar som går under namnet "Radnicki". De två andra "Radnicki"- klubbarna" Nís och Kragujevac är med andra ord inte lönt att söka sig in på om man som supporter söker info kring vår provspelare.

Lovric är en offensiv vänsterfotad back/mittfältare som fått goda vitsord med sig till Sverige. Om 24-årige Lovric håller den kvalité att Blåvitt vill skriva kontrakt med honom återstår dock att se. Förra säsongen spelade Lovric på ett flertal positioner på planen där bland annat vänsterback, mittback, vänsterytter och innermittfältare ingick i hans uppgifter. Dock ska han ha sina kvalitéer i det kreativa spelet, även för att vara i grunden en back.
Enligt Blåvitt-bloggens Jugoslaviska rådgivare är Lovric inte direkt något stjärnskott inom den inhemska fotbollen utan snarare en habil spelare med utvecklingspotential. Dock är man förvånade över att IFK visar intresse för Lovric i dagsläget.

Dessutom ska Ulander göra sin första IFK-träning imorgon, en lovande utveckling som bådar för stora publika massor vid Kamratgården imorgon?

  • Som Baraben.com tidigare avslöjat är Thomas Olsson nu även klar enligt officiella. Dock skriver man att TO blir vår spelare först från och med att hans kontrakt går ut som ett direkt utspel mot Malmö FF vars pris hittils ansetts vara för högt på Kamratgården. Men enligt flera olika källor har affären redan i princip sytts samman, Olsson har fått löfte om att han är Blåvit inom kort. Nu ska vi bara se hur många veckor Mats P och Hasse B orkar fåna sig kring hundratusen eller två...

2 kommentarer:

  1. Helt rätt att inte betala en massa pengar för TO. Hur mycket fick vi betalt för Pekka och Mild på deras utgående kontrakt?

    SvaraRadera
  2. Pecka satt dessutom i spelarrådet som flera gånger uttalade sig skarpt negativt mot att gå som Bosman och inte ge en summa till klubben. Sen går lintottedvärgen och går som bosman själv ett tag senare...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.