2005/06/25

Cliff leder Blåvitt ut i Europa...



MATCHRAPPORT När Dennis Jonsson beräknades få ett skadeuppehåll på mellan 4-5 månader i våras var det få som trodde vi skulle få se den urblåvita backbjässen på plan innan tidigast augusti månad. Ikväll ledde han Blåvitt till seger i första kvalrundan av Intertotocupen.

Med 3-1 (sammanlagt 5-2) besegrade Blåvitt ett FC Victoria Rosport som mest liknade ett benknäckargäng från engelska korpligan. Kvällens match innehöll få dramatiska insatser där tvåmålsskytten Dennis Jonsson var det lysande undantaget. Dels hann han med att sätta skallen till två bollar i nät men spelade även stabilt bakåt och förlorade inte en nickduell under hela matchen. Ett styrkebesked i dessa dagar då Fredrik Risp inte längre är disponibel efter sin proffsflykt till Turkiet. Dennis som gjort en rekordsnabb comeback där han pressat rehabiliteringstiden från först kalkylerade 5 månader till endast 2,5 månader slåss nu åter på allvar om en plats i Allsvenska elvan. Håkan Mild, Adam Johansson och Dennis Jonsson var de tre spelare med störst A-lagsmeriter som idag ställdes på plan som cuprepresentanter för vårt Blåvitt.

Håkan "Tjalle" Mild är som bekant tillbaka även han från ett längre skadeuppehåll visade tyvärr som i Häckenmatchen på en bristande form rent spelmässigt där han inte alls har lyckats pumpa igång maskineriet som vi är vana att se honom. Med tanke på det ganska mediokra motståndet så är det inte direkt någon stjärnglans på det faktum att Håkan enkelt vann de flesta av sina närkamper, tvärtom var det lite oroväckande att han inte verkade ha mer att ge i vissa lägen. Självfallet är motivationen mot det dåliga motståndet ett problem för den mångfaldiga landslagsmannen men Håkan måste lyfta sig ett par snäpp om han ska bli en tillgång i höstens guldrace för Änglarna.

Adam Johansson (även han med efter sin skada) var med och lyfte igång det spel som Blåvitt försökte föra mot ett Victoria Rosport som var väldigt medvetna om att de spelade mot ett övermäktigt motstånd. Efter att Dennis på hörna i första spelminuten nickat in det Blåvita ledningsmålet hade Rosport i pincip endast en riktig chans i första halvlek- och den resulterade i mål. Det var efter ett visst schabbel/missförstånd på vår defensiva vänsterkant som bollen på ett motlägg hamnade mitt i vad som inom puckey skulle kallas skottsektorn och vips hade matchen kvitterats ackompanjerat av ett rassel bakom en för dagen spelande Alvbåge.

Alvbåge som inte fått spela knappt en minut den här säsongen kunde med lite otur fått sig en riktig mardrömsdag då Rosport i andra halvleken, fortfarande vid ställningen 1-1 fick på ett mycket bra halvvolleyskott från högerkanten av straffområdet som dock seglade en knapp meter över kryssribban. Efter Dennis stabila 2-1 nick på ännu en fast situation gav Rosport upp allt hopp helt och ägnade sig mest åt att ligga på mattan och filma. Frågan är om inte killarna i rött för dagen haft större chanser att komma in på scenskolan än vinna mot ett B-lagsbetonat Blåvitt. Hursomhelst avslutades matchen efter en snygg skarvnick av Marcus Berg och Blåvitt marscherade ett steg närmare ett "riktigt" Europaspel i höst...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.